Taito-haaste, KevyetJani Rosti

40 taidon haaste: Syksyn satoa

Taito-haaste, KevyetJani Rosti
40 taidon haaste: Syksyn satoa

Kuulen usein kysymyksen, montako taitoa neljästäkymmenestä on jo kasassa. Totuus on, etten tiedä. Puhtaasti eri aloja ei ole läheskään neljääkymmentä - mutta toisaalta taas henkilö- ja tavaralogistiikan osalta osaamista on kertynyt huomattavasti syvällisemmin kuin alunperin ajattelinkaan.

Onko esimerkiksi linja-auton ammattipätevyys oma taitonsa - vai lasketaanko VIP-kuljetukset, koululaiskyydit, kaukoliikenteen opit ja esimerkiksi kaluston aamutarkastukset ja palautuspesut siivouksineen omiksi taidoikseen. Ja onko puunkaadosta kertynyt kokemus valjastyöskentelystä oma taitonsa? Tai montako erilaista kiireavun toimenkuvaa kätkeytyy ompelukoneen käyttöön?

Määrä vaihtelee siis merkittävästi sen mukaan, mitä taidoksi lasketaan.

Yhtä kaikki, itse olen ollut kerta toisensa jälkeen yllättynyt siitä, kuinka mahtavan vastaanoton taitohaaste on saanut. Ja siksi uskallan röyhkeästi jo sanoa, että haasteen tavoite täyttyy kirkkaasti. Tartuntapinta uusiin yrityksiin ja uusiin toimialoihin tutustumiseksi on kehittynyt hurjasti.

Syksy on ollut positiivisessa mielessä massiivisen ruuhkainen (pelkästään koulupäiviä on kertynyt huhtikuusta alkaen yli kuukauden päivät), ja sitä myötä blogin kirjoittelu muistiinpanoineen on jäänyt odottelemaan hiljaista sydäntalvea. Tekstejä odotellessa Instagram-feedistäni löytyy ajankohtaisia tekemisiä kevyessä muodossa

Iso kiitos kaikille avusta!

Autan työkseni yrityksiä kehittämään palveluita ja toimintamalleja. Tällä omalla Kivijalka.fi -sivustollani avaan mielenkiintoisimpia puolia työstäni; esimerkiksi vuonna 2018 suoritin leikkimielisen 40 taidon haasteen tutustuakseni uusiin aloihin ja ihmisiin.